Vanajaveden Vesikoiden nuoret ratamelojat vauhdikkaasti kisakauteen 2019


Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula ja Jaakko Hippeläinen ovat leireilleet kevään mittaan Ranskassa ja Puolassa. Otto kilpailee ensimmäistä kauttaan U23-sarjassa. Kevään ensimmäisessä kovatasoisessa ratamelonnan kilpailussa 3.-5.5. Kööpenhaminassa Otto lunasti paikkansa vanhempien sarjassa. 200 metrin matkalla hän oli B-finaalissa viidentenä ja käytännössä toiseksi paras suomalaismeloja. 200 metrin kaksikossa Otto meloi Pirkka-Melojien Joona Mäntysen kanssa A-finaalissa sijoittuen neljänneksi.

Otto valittiin miesten maajoukkueeseen ja palasi jo tällä viikolla takaisin harjoittelemaan Puolaan muiden maajoukkueurheilijoiden kanssa. (Lue lisää SMSL:n sivuilta). Hän kilpailee ensimmäisissä maailmancup-kilpailuissaan Puolan Poznanissa 23.-26.5. sekä heti perään toisen kerran Duisburgissa Saksassa 31.5.-1.6.

Jaakko Hippeläisellä on menossa viimeinen vuosi U18-sarjassa. Waterland-maratonissa 13.4. Amsterdamissa Jaakko sijoittui 24 km:n matkalla seitsemänneksi, maaliin meloi 21 nuorta ja kaksi keskeytti. Kööpenhaminassa Jaakko pääsi mitalipallille K2 1000 metrillä Kangasalan melojien Matias Ylisiuruan kanssa, pojat meloivat pronssille. K4 500 metrillä Jaakko, Matias sekä Kangasalan melojien Niko Keskinen ja Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen jättivät taakseen kolme kovatasoista tanskalaisjoukkuetta ja voittivat kilpailun. Jaakko jatkaa harjoittelua kotimaassa ja seuraavat kilpailut ovat kesäkuun alussa Tampereen Kaukajärvellä.