Seuran esittely

Vanajaveden Vesikot ry on hämeenlinnalainen vuonna 1942 perustettu melontaseura, joka kuuluu Suomen Melonta- ja Soutuliittoon. Seuran tarkoituksena on edistää melontaa harrastuksena sekä kohentaa jäsenten kuntoa ja terveyttä. Arvomme ovat yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, yksilöllisyys sekä luonnon kunnioittaminen ja vastuullisuus. Seurassa on kannustava ja iloinen ilmapiiri. Tavoitteemme on turvata yksilöllinen kehittyminen, mahdollisuus tulla matalalla kynnyksellä mukaan toimintaan ja  harrastaa melontaa ympärivuotisesti. Seurassamme on reilut 400 jäsentä, joiden käytössä on noin 100 kajakkia perusvarusteineen. Kalusto on monipuolista ja mahdollistaa kehittymisen lajissa. Lisäksi jäsenten käytössä on SUP-lautoja.

Seuran toimintakeskus ja kalustovaja Vesikkolinna sijaitsee Hämeenlinnan Varikonniemessä Vanajaveden rannassa. Vesikkolinnan edustalla on matala, iso laituri, josta myös ensikertalaisen on helppoa lähteä melomaan. 

Vesikoiden toiminta painottuu kajakkimelonnan eri lajeihin virkistysmelonnasta kilpa- ja ratamelontaan. Tarjoamme aikuisille ja lapsille, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille erinomaiset mahdollisuudet taitojen kehittämiseen viikkoharjoituksissamme. Järjestämme retkiä lähivesistöihin. Huomioimme säännöllisissä harjoituksissa myös erityisryhmät. Mukaan harrastukseen pääsee kätevästi melontakursseillamme, joita järjestämme kesän aikana aikuisille sekä lapsille ja perheille. Lajiin voi tutustua myös etukäteen varattavissa ryhmä- ja yritysmelotuksissa sekä melontakokeiluissa. Koululaisryhmät voivat tutustua melontaan keväisin ja syksyisin.

Kilpamelontaryhmä harjoittelee säännöllisesti useamman kerran viikossa ja osallistuu aktiivisesti kilpailuihin. Vanajaveden Vesikot järjestää vuosittain Hämeenlinnan Ahvenistolla melontakilpailut osana Suomen Cupia. Seuran jäsenet ovat saavuttaneet vuosien varrella useita Suomen mestaruuksia sekä edustaneet Suomea menestyksekkäästi kansainvälisissä kisoissa.  

Keväisin järjestetään seuran tilojen siivoustalkoot sekä roskaretki. Seurassa kunnioitetaan luontoa ja halutaan auttaa pitämään Vanajaveden rannat puhtaina. Loppukesästä vietetään jäsenten yhteistä kesäjuhlaa. Talvella kunnon kohottamista jatketaan kaikille avoimissa viikottaisissa uimahalliharjoituksissa ja kuntotreeneissä. 

Monipuolista toimintaa pystytään tarjoamaan vapaaehtoisvoimin järjestettynä kohtuuhintaan. Lisäksi seuraan palkataan kesäkuukausiksi toiminnanohjaaja sekä nuoria seuraohjaajiksi huolehtimaan toiminnasta. Vuonna 2020 Vanajaveden Vesikot sai Opetus- ja Kulttuuriministeriön hankerahoituksen, jonka avulla palkattiin seurakehittäjä kehittämään nuoriso- ja kilpajaoston toimintaa. Yhdistyksen toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema hallitus sekä eri jaostot.

Seura rahoittaa toimintansa pääosin jäsenmaksuilla sekä kurssi-,  ryhmä- ja yritysmelotusmaksuilla. Toiminnasta tiedotetaan verkkosivuilla sekä sähköpostitse lähetettävällä jäsentiedotteella. Lisäksi seuralla on Facebook-ryhmä Vanajaveden Vesikot, joka on suunnattu entisille, nykyisille ja tuleveille Vesikoille sekä Instagram-tili @vanajavedenvesikot.

Toimintaamme tukevat