Seuran esittely

Vanajaveden Vesikot ry on hämeenlinnalainen vuonna 1942 perustettu melontaseura. Olemme Suomen Melonta- ja Soutuliiton jäsenseura. Seuran tarkoitus on edistää melontaharrastusta sekä kohentaa jäsenten kuntoa ja terveyttä monipuolisen harrastuksen avulla. Arvomme ovat yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, luonnon kunnioittaminen ja vastuullisuus sekä kannustava ja iloinen ilmapiirit. Tavoitteemme on turvata yksilöllinen kehittyminen, tulla matalalla kynnyksellä mukaan toimintaan ja mahdollisuus harrastaa melontaa ympärivuotisesti. Seurassamme on reilut 400 jäsentä, joiden käytössä on noin 100 kajakkia perusvarusteineen. Kalusto on monipuolista ja mahdollistaa kehittymisen lajissa. Lisäksi jäsenten käytössä on SUP lautoja.

Toimintakeskuksemme ja kalustovajamme Vesikkolinna sijaitsee Hämeenlinnan Varikonniemessä Vanajaveden rannassa. Vesikkolinnan edustalla on matala, iso laituri, josta on helppoa myös ensikertalaisen lähteä melomaan. 

Vesikoiden toiminta painottuu kajakkimelonnan eri lajeihin virkistysmelonnasta kilpa- ja ratamelontaan. Tarjoamme aikuisille sekä lapsille, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille erinomaiset mahdollisuudet taitojen kehittämiseen viikkoharjoituksissamme. Järjestämme retkiä lähivesistöihin. Huomioimme säännöllisissä harjoituksissa myös erityisryhmät. Mukaan harrastukseen pääsee kätevästi melontakursseillamme, joita järjestämme kesän aikana aikuisille sekä lapsille ja perheille. Lajiin voi tutustua myös etukäteen varattavilla ryhmä- ja yritysmelotuksissamme sekä melontakokeiluissamme. Koululaisryhmät voivat tutustua melontaan keväisin ja syksyisin. 

Kilpamelontaryhmämme harjoittelee säännöllisesti useamman kerran viikossa ja osallistuu aktiivisesti kilpailuihin. Järjestämme vuosittain Hämeenlinnan Ahvenistolla Suomen Cup melontakilpailut. Jäsenemme ovat saavuttaneet vuosien varrella useita Suomen mestaruuksia sekä edustaneet Suomea menestyksekkäästi kansainvälisissä kisoissa.  

Järjestämme vuosittain keväällä seuran tilojen siivoustalkoot sekä roskaretken. Kunnioitamme luontoa ja haluamme auttaa osaltamme pitämään Vanajaveden rannat puhtaina. Loppukesästä järjestämme jäsenten yhteisen kesäjuhlan. 

Talvella jatkamme kunnon kohottamista kaikille avoimissa viikottaisissa uimahalliharjoituksissa ja kuntotreeneissä. 

Toimintamme perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoisvoimin pystymme tarjoamaan monipuolista toimintaa kohtuuhintaan. Lisäksi olemme palkanneet kesäkuukausiksi toiminnanohjaaja sekä nuoria, yleensä seuran omia junioreita huolehtimaan toiminnastamme. Vuonna 2020 saimme OKM:n kehittämistuen, jonka avulla palkkasimme seurankehittäjän kehittämään nuoriso- ja kilpajaoston toimintaa. Yhdistyksemme toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema hallitus, jonka alaisuudessa toimii eri jaostoja.

Seura rahoittaa toimintansa pääosin jäsenmaksuilla sekä kurssi- sekä  ryhmä- ja yritysmelotusmaksuilla. Tiedotamme toiminnastamme näillä kotisivuillamme sekä sähköpostitse lähetettävällä jäsentiedotteella. Lisäksi seurallamme on omat Facebook- ja Instagram-sivut.

Toimintaamme tukevat