Nuorisomelonta

Nuoret voivat perehtyä melontaharrastukseen kesämaanantaisin ohjatuissa melontailloissa klo 18 – 20.  Melontaillat on tarkoitettu alle 18-vuotiaille uimataitoisille nuorille. Varsinaista alaikärajaa nuorten melonnoissa ei ole. Pienikokoisimpien nuorten mukana melontaan on kuitenkin suositeltavaa osallistua myös vanhemman sisaruksen tai huoltajan, jolloin melonta suoritetaan kaksipaikkaisella kajakilla. Melontailtoihin osallistuminen ei edellytä aiempaa melontakokemusta.

Kokeneiden melontaohjaajien ohjaamina opettelemme melontatekniikkaa, tutustumme kalustoon, harjoittelemme turvallista vesillä liikkumista ja pelastautumistaitoja. Alle 18-vuotiaiden osallistuminen melontatapahtumiin edellyttää huoltajan lupaa.

Melonnat alkavat klo 18 Vesikkolinnasta. Varusteina ovat ulkoiluvaatetus, vaihtovaatteet ja juotavaa. Melontailtoihin voi käydä ensimmäisen kerran tutustumassa ilmaiseksi, seuraavat kerrat edellyttävät seuran nuorisojäsenmaksun maksamista. Melontaillat jatkuvat elokuun loppuun.

Talvikaudella nuoret voivat harjoitella Hämeenlinnan uimahallissa melontaan liittyviä taitoja kuten kanootin kallistelu, kaataminen, eskimokäännös, pelastautuminen ja yleensä kanootin käsittely.

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Laura Kujalaan, jonka tavoittaa parhaiten sähköpostilla kujalanlaura(at)gmail.com (puh. 050 336 6695).  Melonnan voi aloittaa myös kesken kauden, vuodenajasta riippumatta.

Ratamelonta

Kerättyäsi hiukan kokemusta voit osallistua myös Vesikoiden nuorten ratamelojien harjoituksiin. Harjoitukset ovat kesäaikaan maanantaisin klo 18 ja torstaisin klo 17. Infon harjoituksista saa laittamalla sähköpostia Jennille: jensku.setala(at)gmail.com (puh.040-4512870). Kaikki reippaasta melonnasta innostuneet nuoret (n.11-17v) ovat tervetulleita!

Melontakurssit 2019

Perhemelontakurssit

Melonnan peruskurssilla opitaan turvallisesti melonnan perusteet ja saadaan erinomaiset valmiudet melontaharrastuksen jatkamiseen.

Kurssien ajankohdat ovat 3.-5.6. ja 17.-19.6. eli maanantaista keskiviikkoon klo 17.30-20.30. Kurssit järjestetään seuran tukikohdan Vesikkolinnan alueella.
Melontakurssille tulevilta edellytämme uimataitoa ja melontaan soveltuvaa terveydentilaa. Kurssille tarvitset sään edellyttämät ulkoiluvaatteet sekä vaihtovaatteet. Nuorilta (alle 18-v.) osanottajilta vaaditaan huoltajan lupa osallistumiselle.
Nuorten kohdeikäryhmä on 7-14-vuotiaat, perhemelontakurssille osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Perhemelontakurssille osallistuvan aikuisen kurssimaksu on 90 euroa, lapsilta osallistuminen on ilmaista.
Kurssi antaa nuorille hyvät valmiudet jatkaa melontaharrastusta osana aktiivista melontaryhmäämme ja perhekurssille osallistuneet aikuiset saavat valmiudet jatkaa turvallisesti itsenäistä melonnan harjoittelua. Ohjelmassa on mm. melojan välineet ja varusteet, vesiliikenteen säännöt, melojan turvallisuus ja melonnan eri lajit. Melonnan tekniikkaa opetellaan vesillä Vesikkolinnan läheisyydessä kokeneiden ohjaajien johdolla. Viimeisenä kurssipäivänä tehdään pieni retki.
Ilmoittautuminen on sitova.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: vesikot@gmail.com
Lasten melontakurssit
Melonnan peruskurssilla opitaan turvallisesti melonnan perusteet ja saadaan erinomaiset valmiudet melontaharrastuksen jatkamiseen.
Ensimmäisen kurssin ajankohta on 4.-6.6. eli tiistaista torstaihin klo 9-12. Toinen lasten kurssi järjestetään 18.-20.6. eli tiistaista torstaihin klo 14-17.
Melontakurssien tukikohtana on Vanajaveden Vesikoiden kalustovaja Vesikkolinna Varikonniemessä Hämeenlinnassa.
Edellytämme osallistujilta uimataitoa ja melontaan soveltuvaa terveydentilaa. Kurssille pukeudutaan sään edellyttämiin ulkoiluvaatteisiin. Kastumisen varalta on mukaan otettava vaihtovaatteet. Ota mukaan myös juomaa, sillä vajalla ei ole vesipistettä. Kurssin ohjaajilla on vastuuvakuutus, mutta seura ei ole vakuuttanut kurssin osallistujia kurssin ajaksi.  Tutustu huolellisesti ohjeisiin kursseille osallistujille. Nuorilta (alle 18-v.) osanottajilta vaaditaan huoltajan lupa osallistumiselle. Nuorten kohdeikäryhmä on 7-14-vuotiaat.
Kurssi antaa nuorille hyvät valmiudet jatkaa melontaharrastusta osana aktiivista melontaryhmäämme. Ohjelmassa on mm. melojan välineet ja varusteet, vesiliikenteen säännöt, melojan turvallisuus ja melonnan eri lajit. Melonnan tekniikkaa opetellaan vesillä Vesikkolinnan läheisyydessä kokeneiden ohjaajien johdolla. Viimeisenä kurssipäivänä tehdään pieni retki.
Ilmoittautuminen on sitova.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: vesikot@gmail.com