Kilpamelonta

Vesikoiden nuoret ratamelojat harjoittelevat ahkerasti sulan veden aikaan Vanajavedellä ja talviaikaan uimahallilla ja salitreeneissä. Ohjatut melontaharjoitukset ovat kolmesti viikossa. Kaikki perusmelontataidon hallitsevat, vähintään 9-vuotiaat melojat, jotka ovat kiinnostuneita kilpailuista tai kunnon tavoitteellisesta kohottamisesta ovat tervetulleita mukaan.

Ohjatut harjoitukset:

Maanantain treenit klo 17.30-19.30 kunto- ja ratamelojille (helppo).
Tiistain treenit klo 17.30-19.30 reippaat ja tavoitteelliset, jo kisanneille (vaativa).
Torstain treenit klo 17.30-19.30 innokkaimmille kunto- ja ratamelojille (keskivaativa).

Kilpailuihin ovat tervetulleita kaikki, toisaalta harjoituksiin voi osallistua, vaikka ei haluaisi kilpailla.

SuomiSportissa on oma ryhmä valmennettaville ratamelojille. Ryhmässä ilmoitetaan tarkemmat harjoitusajat, leirit ym. Lataa puhelimeesi Suomisport App, jossa ilmoittaudut harjoituksiin mukaan. Ohjatuissa harjoituksissa mukana on turvavene.

Ratamelontakoulu

Järjestämme kesällä reippaammasta melonnasta ja kilpailemisesta kiinnostuneille ratamelontakoulun. Ratamelontakoulu on hyvä ja opettavainen jatkokoulu melontakoulun käyneille nuorille. Voit osallistua myös suoraan ratamelontakouluun, jos omaat vahvan urheilutaustan. Ratamelontakoulussa mukana on turvavene.

Ratamelontakoulun kolmen päivän ohjelma:

Tutustumme kalustoon ja varusteisiin. Kunto- /kilpakajakin valmiiksi laittaminen ja harjoittelu vesillä.

Nopeusharjoitus ja startteja, tekniikka- ja taitoharjoittelua ja pelastautuminen moottoriveneeseen.

Vauhti-kestävyys harjoitus vesillä. Loppuinfo, johon mielellään nuori vanhemman kanssa yhdessä: Miten kisoihin osallistuminen tapahtuu, kilpailulisenssi, kisojen melontamatkat ja miten tästä eteenpäin kilpailu-uralla.

Katso ajankohta ja varaa kurssipaikka Suomisportista.

Talviajan harjoittelu

Harjoituksia on myös talviaikaan:

  • Ohjattu kuntopiiri ja pelejä talvikaudella loka-huhtikuussa.
  • Uimahalliharjoittelu lauantaisin klo 9.00-11.00 lokakuusta huhtikuuhun. Uimahallilla uidaan ja harjoitellaan kajakeilla erilaisia taitoja kuten tuentoja, eskimokäännöstä, pelastautumista ja yleensä tekniikkaa ja kajakin käsittelyä.
  • Melontaergolla harjoittelu aluksi ohjatusti ja myöhemmin itsenäisesti edistyneille melojille.
  • Lisäksi talvikaudella pidetään satunnaisesti ulkoharjoituksia sauvaillen ja hiihtäen.

Halukkaat voivat osallistua kilpailuihin. Emme kuitenkaan vaadi huipputasoa, vaan kannustamme osallistumaan, vaikka vain harjoituksen vuoksi. Meillä on iloinen, ystävällinen ja vastaanottavainen yhteisö, johon on helppoa tulla mukaan.

Tulevaisuuden visiona on, että Vanajaveden Vesikot nousee yhdeksi Suomen johtavista nuorten melontaseuroista ja jonka kilpaurheilijat menestyvät kisoissa ja seura on seurapisteissä kolmen parhaan joukossa. Visiossa Vesikoissa harjoittelee yksi Suomen suurimmista joukkueista. Kisoissa olemme mukana isolla, yhtenäisellä ja yhteishengeltään vahvalla joukkueella. Pyrimme levittämään tietoisuutta mahdollisimman monelle reilusta, edullisesta ja sekä kuntoa että mieltä kohentavasta harrastuksesta, jossa saa samanhenkisiä, terveellisiä elämäntapoja arvostavia ystäviä.

Ratamelonnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Satu Nurmeen, seurakehittäjään ja nuorisojaostovastaavaan tai kilpajaoston vastaavaan Jenni Setälään. Heidät tavoittaa parhaiten sähköpostitse vesikot@gmail.com. Voit myös soittaa Satu puh. 041-3145744 tai Jenni puh. 040-451 2870.

Tervetuloa ympärivuotuisen melontaharrastuksen pariin!

Tämän sivun alareunasta voit lukea joukkueemme kohokohtia menneiltä ja kuluvalta kaudelta.