Suomi Meloo

Suomi Meloo -tapahtuma on järjestetty vuodesta 1985 lähtien. Sen järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen melonta- ja soutuliitto ry ja Suomen Latu ry.  Suomi Meloo on rentouttava ja iloinen liikuntaviikko kauniissa järvi- joki- tai merimaisemissa. Viikko koostuu osuuksista, joiden pituus vaihtelee muutamasta kilometristä jopa noin neljäänkymmeneen kilometriin.

Tapahtumassa edetään johtokanootin perässä yötä päivää yhdessä meloen; kokeneemmat melojat valitaan pidemmille osuuksille.
Vanajaveden Vesikot osallistuu tapahtumaan omalla joukkueellaan jo 33. kertaa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös yksittäisenä melojana sekä vain haluamalleen osalle viikkoa. Osallistumisajasta riippuen jokainen meloja lunastaa osallistumiseen oikeuttavan päivä- tai viikkorannekkeen.

Suomi Meloo -tapahtuma sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Vesikoiden joukkueessa on mukana myös kokeneempia melojia, jotka voivat meloa pidemmät ja olosuhteiltaan vaativammat osuudet. Osallistumispakkoa osuuksille ei kuitenkaan ole. Melojien turvallisuutta vesillä varmistaa kumiveneellä sekä tarvittaessa kanootein liikkuva turvaryhmä.

Kajakkikaksikko on Suomi Meloo -tapahtuman yleisin kanoottimalli; kun kaksikon taka-aukossa meloo kokeneempi meloja, etuaukossa pärjää myös aloitteleva meloja. Mukana tapahtumassa on myös kajakkiyksikköjä, joita on yleensä noin kolmannes kalustosta.

Osuudet päättyvätvaihtopaikoille, joista seuraava osuus alkaa. Suomi Meloo -tapahtuman vaihtopaikoilla vietetään iloisia hetkiä vesiltä saapuvia melojia odotellessa, nautitaan puffetin palveluista ja toisinaan laitetaan jopa tanssiksi. Suomi Meloo -tapahtuman saapuminen on monelle reitin varren paikkakunnalle kesän ehdottomia kohokohtia.


Kuopiossa lähdössä ennätysmäärä kajakkeja ja osanottajia

Lisätietoa vuoden 2019 tapahtumasta voit lukea täältä. Kiinnostuneet ovat tervetulleita harjoittelemaan uimahallille nyt kesän kuntoa kohottaen! Katso kalenterista Suomi Meloo -harjoitukset, joita järjestetään lähes joka viikko. Tule paikalle niin tutustutaan ja harjoitellaan melontaa porukalla!

Ohessa päivämäärät Vesikkolinnalla oleviin tapahtumiin:
1.5. Vappumelonta klo 10, jossa Suomi Meloo porukkaa
5.5. Suomi Meloo info + melonta klo 10.
12.5. Äitienpäivä Melonta Suomi meloo info 16.30?
19.5 Suomi meloo info + melonta
26.5. Suomi Meloo info klo 10 + melonta
2.6.  Suomi Meloo info klo 10 + melonta

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Reijo Turunen, 0400 895 271, returune@gmail.com.

Vuonna 2018 Kuopio-Imatra Suomi meloo tapahtumaan osallistuneet