Suomi Meloo

Suomi Meloo -tapahtuma on järjestetty vuodesta 1985 lähtien. Sen järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen melonta- ja soutuliitto ry ja Suomen Latu ry.  Suomi Meloo on rentouttava ja iloinen liikuntaviikko kauniissa järvi-, joki- tai merimaisemissa. Viikko koostuu osuuksista, joiden pituus vaihtelee muutamasta kilometristä jopa noin neljäänkymmeneen kilometriin.

Tapahtumassa edetään johtokanootin perässä yötä päivää yhdessä meloen; kokeneemmat melojat valitaan pidemmille osuuksille.
Vanajaveden Vesikot on osallistunut tapahtumaan omalla joukkueellaan jo yli 30 kertaa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös yksittäisenä melojana sekä vain haluamalleen osalle viikkoa. Osallistumisajasta riippuen jokainen meloja lunastaa osallistumiseen oikeuttavan päivä- tai viikkorannekkeen.

Suomi Meloo -tapahtuma sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Vesikoiden joukkueessa on mukana myös kokeneempia melojia, jotka voivat meloa pidemmät ja olosuhteiltaan vaativammat osuudet. Osallistumispakkoa osuuksille ei kuitenkaan ole. Melojien turvallisuutta vesillä varmistaa kumiveneellä sekä tarvittaessa kanootein liikkuva turvaryhmä.

Kajakkikaksikko on Suomi Meloo -tapahtuman yleisin kanoottimalli; kun kaksikon taka-aukossa meloo kokeneempi meloja, etuaukossa pärjää myös aloitteleva meloja. Mukana tapahtumassa on myös kajakkiyksikköjä, joita on yleensä noin kolmannes kalustosta.

Osuudet päättyvät vaihtopaikoille, joista seuraava osuus alkaa. Suomi Meloo -tapahtuman vaihtopaikoilla vietetään iloisia hetkiä vesiltä saapuvia melojia odotellessa, nautitaan puffetin palveluista ja toisinaan laitetaan jopa tanssiksi. Suomi Meloo -tapahtuman saapuminen on monelle reitin varren paikkakunnalle kesän ehdottomia kohokohtia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Reijo Turunen, 0400 895 271, reijo1turunen@gmail.com.


Kuopiossa lähdössä ennätysmäärä kajakkeja ja osanottajia

 

Vuonna 2018 Kuopio-Imatra Suomi meloo tapahtumaan osallistuneet