Perhemelontakoulu

Retkimelonta parhaimmillaan on perheen yhteinen harrastus. Järjestämme perhemelontakouluja, joihin ovat tervetulleita lapsi ja aikuinen yhdessä.

Kurssin tavoitteena on oppia turvallisesti melonnan alkeet ja yhteistyö vesillä. Perhemelontakurssin käynyt aikuinen voi myös lunastaa Vesikkolinnan avaimen ja perhe voi yhdessä käydä melomassa omalla aikataulullaan.

Perhemelontakoulun hinta on 150 € aikuiselta ja 50 € lapselta. Aikuisten kurssimaksu sisältää Meloja 1 -taitokortin sekä oppimisen avuksi melonnan peruskurssin oppimateriaalin eli Meloja 1 -kirjan. Kirjassa melonnan perustekniikat on esitetty selkeästi. Kurssi noudattaa Meloja 1 peruskurssin sisältöä.

Perhemelontakoulun ohjelma:

Päivä 1: Lajiin ja varusteisiin tutustuminen, välineistön valmiiksi laittaminen yhdessä ohjaajan kanssa, turvallinen kajakkiin meno ja ohjeistus kaatumistilanteiden varalle, melontatekniikka: eteenpäin melonta ja kääntyminen, taaksepäin melonta, alatuennat, lautta, kajakista pois tuleminen ja varusteiden huolto melonnan jälkeen ohjaajan avustuksella.

Päivä 2: Välineistön valmiiksi laittaminen, vanhempi avustaa lapsen kajakkiin. Syvennetään melontataitoja: Sivuttain melonta, kallistukset, taitojen kertaaminen, varusteiden huolto yhdessä lapsen kanssa, vanhempi avustaa lasta kajakista pois noustessa, aikuisen kajakin kaataminen ja takaisin nousu ohjaajan avustamana. Kajakin kaataminen on vapaaehtoista.

Päivä 3: Yhteinen melontalenkki, melontataitojen vahvistaminen, lapsen kajakin kaataminen ja kajakkiin takaisinnousu avustettuna oman vanhemman tai ohjaajan toimesta tai lapsen rantaan uinti kajakkia vetäen. Kajakin kaataminen on vapaaehtoista.