Koululaiset

Vanajaveden Vesikot järjestää ohjattuja koululaismelontoja touko-kesäkuussa ja elokuussa.

Koululaismelonta on hyvä tapa tutustua monipuoliseen melontaan. Melontaan varataan aikaa 1,5 h ja ohjaus koostuu seuraavista osiosta:

  • tutustuminen varusteisiin (kelluntaliivit, aukkopeite, mela, kajakki), 10 min
  • lyhyt kuivaharjoittelu (melaote, melan “pyörittäminen”, eteenpäin melonnan tekniikka sekä
    ohjausvedot), 20 min
  • ohjattu ja valvottu kokeilu Vesikkolinnan edustalla, jonka jälkeen lyhyt lenkki ryhmässä, 45 min

Kysy tarjous erikoistoiveista, jos esimerkiksi haluaa tutustua kanoottipooloon (vesipallon ja koripallon yhdistelmä), harjoitella enemmän melontatekniikkaa tai tehdä pidemmän melontalenkin ryhmässä.

Koululaismelonta maksaa kouluille 10 euroa / oppilas ja se sisältää kaluston (kajakki/kanootti, mela, aukkopeite, kelluntaliivit) ja ohjauksen. Opettaja käy läpi melontakaluston vuokraukseen liittyvät asiakirjat ja allekirjoittaa vuokraussopimuksen. Opettajalle kalusto on ilmainen. Ryhmän koko on 6-12 oppilasta.

Opettajan on perehdyttävä ennen vuokrausta koululaismelontojen turvallisuussuunnitelmaan. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Oppilaat ovat kouluajalla opettajan vastuulla. Vanajaveden Vesikoilla on yhdistystoimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Voimme myös laskuttaa melontakokeilun opettajan ennakkoon antamilla laskutustiedoilla. Silloin säästyy aikaa varsinaiseen melontatoimintaan eikä oppilaiden tarvitse kuljettaa rahoja.

Lisätietoja koululaisten melontakokeiluista saa sähköpostitse vesikot@gmail.com.