Nuorilla kilpamelojilla menestyksekäs kausi 2019

Vanajaveden Vesikoiden juniorit taustajoukkoineen viettivät rattoisat kauden päättäjäiset perjantaina 8.11.2019. Tilaisuudessa muisteltiin kauden tapahtumia, ihailtiin ja naurettiin valokuvia ja muistettiin aina yhtä tarmokkaita valmentajiamme Jenni Setälää ja Laura Kujalaa.

Vesikoiden nuorista melojista menestynein vuonna 2019 oli Otto Sivula. Otto pääsi heti ensimmäisellä U23-kaudellaan edustamaan Suomea maajoukkueessa. Toukokuussa maailmancupin avauskisoissa Puolan Poznanissa Otto meloikin sensaatiomaisesti Pirkka-Melojien Joona Mäntysen kanssa K2 200 metrin A-finaaliin. Otto pääsi myös maajoukkueen leireille ja kisamatkoille. Maajoukkueen kauden päätavoite olivat MM-kisat Unkarin Szegedissä elokuussa. Valitettavasti Suomen miesten haave jatkopaikasta K4 500 metrillä kariutui Oton kipeytyneeseen käsivarteen. Onneksi ei kuitenkaan jäänyt pysyvämpiä vammoja ja Otto harjoittelee jo täysillä kohti uusia haasteita.

Viimeistä vuottaan U18-sarjassa melonut Jaakko Hippeläinen edusti niin ikään Suomea ratamelonnan EM-, MM- ja PM-kilpailuissa sekä vielä lokakuussa maratonmelonnan MM-kilpailuissa. Jaakko onnistui kovatasoisissa PM-kilpailuissa Kangasalan Melojien Matias Ylisiuruan kanssa K2 200 metrillä: pojat kauhoivat pronssille. Myös Jaakon loppukauden kilpailuja haittasi sairastelu.

Nuorisomestaruuskilpailuissa P16-pojissa Aaron Happonen ja Kalle Hippeläinen tekivät nappisuorituksen K2 200 metrillä ja voittivat kisan. Samoin VaVen joukkue Esko Virolainen – Kalle Hippeläinen – Aaron Happonen voitti 3 x 200 m nuorisoviestin lähes näytöstyyliin. Muutenkin NMK-kilpailuista kahmittiin VaVelle runsaasti mitaleita ja mukana kilpailuissa oli ilahduttavan suuri turkoosi joukkue.

Suomen Cupissa Vesikot kiri kauden lopun kotikisoissaan kokonaispisteissä neljänneksi. Maininnan arvoinen menestys Ahveniston kisoissa oli Samu Kuismalla P10-sarjassa – Samu voitti molemmat lähtönsä. Martti Niemi oli samassa sarjassa 200 metrillä toinen. Kokonaispisteissä P10-poikien sarjan voitti vasta kahdeksanvuotias Henrik Virolainen ja Martti Niemi oli kolmas. P14-pojissa Kalle Hippeläinen oli toinen ja P16-pojissa Aaron Happonen kolmas.

Tuija Hippeläinen