BLOGI: Tuore toiminnanohjaaja Satu

Melonta on kivaa! Minä rakastan luontoa ja terveellistä kuntoliikuntaa. Melonta antaa loistavan mahdollisuuden nauttia kesäisistä järvimaisemista, hengittää raikasta ilmaa, liikkua leppoisasti ilman hampaiden kiristelyä ja tutustua samanhenkisiin, mukaviin ihmisiin. Tästä kesästä tulee erityinen ja ihan paras, koska saan ilokseni työskennellä Hämeenlinnan parhaissa maisemissa Vanajaveden äärellä toiminnanohjaajana. Ohjaamisesta ja opastamisessa minulla on kokemusta jo vuosikymmenten takaa, kun olin matkaoppaana maailmalla. Lisäksi minulla on luonto- ja matkailualan yritys, Reissusiskot Oy, yhdessä siskoni kanssa. Halusin ottaa ohjat omiin käsiini ja tehdä työtä, josta nautin. Aikaahan ei ole ikuisesti, vaikka joskus saatamme virheellisesti kuvitella niin. Niinkuin yrityksemme nimikin jo kertoo, teemme aktiivisia reissuja ulkomaille sekä vaelluksia kotimaassa ja myös lyhyempiä retkiä ja melontoja.

Valmistuin erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän Urheiluopistosta 2015. Lumettoman kauden opetus painottui pitkälti virtaavanveden melontaan inkkarikanooteilla. Kanooteilla melominen oli siis tutumpi laji minulle ja kajakit olivat jääneet vieraammiksi. Sen vuoksi halusin parantaa taitojani kajakeilla. Viime kesänä liityin Vesikoiden jäseneksi ja lähdin tutustumaan toimintaan.

Aina kun aloittaa uuden harrastuksen, on ensimmäisellä kerralla epävarma olo. Mihin menen, ketähän siellä on, osaanko mitään, entä jos jään ihan yksin… Heti ensi hetkestä lähtien kun Vesikkolinnaan astuin, tunsin itseni tervetulleeksi. En jäänyt yksin, minua neuvottiin ja kaikki auttoivat toisiansa. Tuli ihan älyttömän hyvä olo – olihan kesä, hauskaa tekemistä ja iloinen porukka. Ainoa mikä harmitti oli se etten aikaisemmin ollut tajunnut osallistua ja monta yhteistä kesäretkeä oli jo tehty.

Vanajaveden Vesikoissa on hyvä fiilis ja rento meininki. Toiminta on aktiivista ja jäsenmaksulle saa paljon vastinetta. Kalusto on monipuolista ja rohkeasti kannattaa kokeilla taitojen kartuttua erilaisia kajakkeja ohjatuissa viikkomelonnoissa sekä retkillä. Talvella kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja lähteä mukaan uimahalliharjoitteluun. Siinäkin muistan ensimmäisen kerran, kun hiippailin uimahallilla, enkä tiennyt että mikä ovi se nyt oikein oli, mistä piti mennä sisään, kun asiakasovet eivät vielä olleet auki. Kysyvä ei tieltä eksy. Minäkin löysin harjoituksiin perille ja uimahallilla oli se sama, mukava, välitön tunnelma ja sielläkään en jäänyt yksin.

Pääsin aitiopaikalle seuran toiminnassa kun minua pyydettiin 2020 vuoden hallituksen jäseneksi. Monet asiat ovat vielä vieraita, mutta pikkuhiljaa opin kannustavan porukan kanssa. Tästä kesästä tulee mahtava kesä. Siitäkin huolimatta että korona on piinannut koko maailmaa. Olemme huomioineet koronan ja sen mukana tuomat rajoitukset. Kesän melontakurssit järjestetään, mutta turvavälit huomioidaan ja ryhmäkoot ovat pieniä. Olemme hallituksessa pohtineet näitä asioita.

Melontaa voi harrastaa myös oman aikataulu mukaan. Perustaidot toki pitää olla kunnossa. Haluamme että koronasta huolimatta saamme nauttia turvallisesti melonnasta ja juuri siitä mikä tuo hyvän mielen ja saa unohtamaan murheet. Vajalla muistamme pitää etäisyyttä ja kaluston huolellinen siivoaminen melonnan jälkeen on tärkeää.

Tänä kesänä minä olen kursseilla ensimmäisenä paikalla ja lähden viimeisenä. Minulta voi kysyä matalalla kynnyksellä, jos joku asia askarruttaa. Kaikkea en tiedä, mutta selvitän varmasti. Haluan olla teille kaikille uusille ja vanhoille melojille samanlainen ystävällinen ja avulias
kaveri, jollaisia itse olen saanut Vesikoissa tavata. Minut löydät Vesikkolinnalta. Yhdessä mahtavan turkoosin vesikkoperheen kanssa me teemme tästä kesästä ikimuistoisen. Tule mukaan hienon harrastuksen pariin!