Ilmoittaudu nyt heinäkuun melontaretkille!

Järjestämme heinäkuussa kaksi melontaretkeä järvi-Suomen kauniisiin maisemiin:

pe-su 12.-14.7. Päijänteelle

Lähtö Vesikkolinnalta perjantaina klo 17, ajo Pihlajakoskelle ja yöpyminen Pihlajakosken satamatuvassa 15 e/hlö (www.pihlajakoski.fi), Virolahdentie 7, Kuhmoinen. Lauantaiaamuna lähtö Pihlajakoskelta. Matkaa Paatsaloon noin 25 km. Majoittuminen Paatsalon saaressa, saunomista ja vapaata. Sunnuntaina paluu Patajoelle (Sammallahdentie 881, Jämsä), melontamatka mökiltä noin 15 km.

Retki vaatii muutaman vuoden melontakokemusta. Vajalta kajakit/ omat kajakit mukaan.

Majoittuminen: mökkiin (50-luvulla rakennettu) mahtuu 3 henkilöä, loput telttoihin tai riippumattoihin

Lisätiedot: Reijo Turunen, p. 0400 895 271 returune(at)gmail.com. Paikan omistaja: Erja Niemelä p. 0400 481 444, erja.niemela@enicare.fi

Maksut: Pihlajakoski 15 euroa/hlö, saaren vuokra + turvavenemahdollisuus 15 euroa/hlö ja lisäksi autokuskeille osuus bensakuluista. 

Ilmoittautuminen viimeistään 5.7. tämän linkin kautta.

 

pe-su 19.-21.7. Puulalle

Hirvensalmen ja Kangasniemen välille sijoittuva Puulavesi on eittämättä Suomen mielenkiintoisin vesiretkeilykohde. Sen sadat rantakilometrit ja sadat saaret tarjoavat nähtävää sekä koettavaa ja huolletut rantautumispaikat tekevät retkeilijän olon mukavaksi. Puula on pari mahtavaa selkävettä ja niiden vastakohtana monimuotoinen saaristolabyrintti. Puula on tuuheaa lehti- ja kuusimetsää, mutta toisaalta myös jääkauden pyöristämiä silokallioita ja jään sekä veden taiteilemia kiviveistoksia. Puula on satakielten livertelyä rantalehdoissa sekä selkälokkien kaartelua sinitaivaalla — sekä tietenkin paljon puhdasta vettä. Retkimelojan kannalta Puula on ylivoimainen kohde, koska se on riittävän pieni ja saaristoinen turvaamaan melojan kulun huonollakin ilmalla. Retki sopii siis vasta-alkajillekin ja mukana on paikallinen opas.

Paikkana on Iso-Mökärä, josta tehdään päiväretkiä eri suuntaan. Osa mahtuu mökkiin ja osa omiin telttoihin. Lähtöpaikka Käräjäniemessä, Mannilantie 623, 51200 Kangasniemi. Alueelta löytyy upeita kallioita ja taukopaikkoja.

Lisätiedot: Reijo Turunen 0400 895 271 tai returune(at)gmail.com. Ilmoittautuminen viimeistään su 14.7. tämän linkin kautta.