Kolmen sillan melontaretki Elomessupäivänä

Ylimelamies Pirre Lammi on erittäin tyytyväinen osallistumiseen Elomessuille. Paitsi vilkas messuosasto, niin useat haastattelut messujen aikana ja melonnan näkyvyys Hämeen Sanomissa ja vesillä toivat seuran toimintaa runsaasti esille viikonlopun aikana. Messuosaston parasta antia olivat lukuisat melontaan liittyvät tarinat seuratoiminnassa vuosien varrella mukana olleilta ja niiltä, jotka kertovat haaveilleensa melontakurssille osallistumista, mutteivat vielä ole toteuttaneet haavettaan. Seura järjestääkin elokuussa vielä kaksi melontakurssia, jotta haaveita voi toteuttaa ja luonnollisesti kurssitoiminta jatkuu ensi keväänä heti toukokuusta lähtien. Myös yritys- ja koululaismelotukset kiinnostivat ja elokuussa voit törmätä useampaan melontaryhmään Vesikkolinnalla ja vesillä.

Ensimmäinen avoin Kolmen sillan melontaretki melottiin hieman sateisessa säässä, mutta yli 30 osanottajaa oli iloisella mielellä isossa ja värikkäässä kajakkikulkueessa. Nuorin osanottaja oli 6-vuotias ja vanhin 93-vuotias. Mukana oli retkikajakkeja, kaksikoita ja kilpakalustoa. Kajakit lähtivät Vesikkolinnalta ja alittivat keskustan kaksi siltaa, käyden siinä välissä tervehtimässä Elomessuyleisöä ja jatkoivat matkaa kolmannelle eli 10-tien sillalle. Idea 101 kajakkia vesille on viime syksyltä jäsenistöltä, kun juhlittiin Suomi 100 vuotta. Tavoitteena on rakentaa joka vuotinen avoin melontaretki tapahtuma Hämeenlinnaan ja joka vuosi osanottajatavoite kasvaa yhdellä kajakilla kuten Suomikin vanhenee.