Ratamelojilla tavoitteena Nuorten MM-kisat

Vesikoiden U18 sarjan nuoret ratamelojat Jaakko Hippeläinen, Sakke Mattila ja Otto Sivula kuuluvat Suomen melonta- ja soutuliiton haastajaryhmään. Heidän tavoitteenaan on tänä vuonna nuorten ratamelonnan MM-kilpailut. Nämä nuoret ovat tulleet seuraamme ja Jenni Setälän valmennukseen noin 5-6 vuotta sitten. Viime vuonna Suomen melonta- ja soutuliiton palkitseman vuoden nuorisovalmentajan valmennus on tunnettua monipuolisuudestaan. Vuosiharjoitteluun on aina kuulunut melonnan lisäksi useita muita lajeja kuten hiihtoa, uintia, suunnistusta, sauvakävelyä sekä erilaisia pelejä ja kuntoharjoitteita.

Kuluneen talvikauden aikana tukijoukot urheilijoiden ympärillä ovat lisääntyneet. Liiton haastajaryhmän valmentajan Jonas Saelensin ja oman valmentajan lisäksi on haettu lisäoppia painonnostovalmentaja Juuso Aholta. Urheiluakatemia Tavastian aamuvalmennus tarjoaa yksilöurheilijoille mahdollisuuden yhteisharjoituksiin muiden lajien urheilijoiden kanssa. Henkisen valmennuksen asiantuntija on tukenut urheilijoiden elämänhallintaa ja omalääkäri tuntee urheilijan historian ja on tavoitettavissa nopeastikin. Taustalla on myös sensomotoriikan testaus, jotta tiedetään urheilijan motorinen kuva, oppimiseen ja kilpailemiseen liittyvät vaikuttimet. Näin valmennusta voidaan yksilöidä tarkemmin. Tällä hetkellä etsimme tukijoukkoihin paikallisia sponsoreita.

Lajiliitto järjestää säännöllisesti sekä leirejä että testauksia kotimaassa. Kesälajissa menestyminen vaatii harjoittelua ulkomaan leireillä. Tänä vuonna nuoret ovat olleet harjoittelemassa yhteensä viisi viikkoa Espanjan Sevillassa ja Belgiassa kansainvälisissä melontakeskuksissa. Kevään ensimmäiset kisat ovat huhtikuussa Hollannissa. Ratamelonnan lyhyiden matkojen kilpailukausi käynnistyy kotimaassa kesäkuun alussa. Heinäkuussa on Nuorten MM-kisat Bulgariassa ja elokuussa PM-kisat Norjassa. Lue kesän aikana Hämeen Sanomista poikien kilpailutuloksia ja seuraa instagramin kuvasatoa.