Meloja 1 -kurssi

Meloja 1 -kurssi on tarkoitettu aloitteleville ja kokemattomille melojille. Jos olet uimataitoinen ja osaat ajaa polkupyörällä, opit myös melomaan. Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta, et myöskää omia varusteita. Sinun ei tarvitse olla urheilija, tietyn ikäinen tai muotoinen.

Kurssin hinta on 150 €, johon kuuluu Meloja 1 -taitokortti kaatumisharjoituksen suorittaneille sekä oppimisen avuksi melonnan peruskurssin oppimateriaalina Meloja 1 -kirja. Kirjassa melonnan perustekniikat on esitetty selkeästi.

Meloja 1 -kurssin kesto ja sisältö

  • 10 tuntia, jaettuna kolmelle illalle
  • Melonnan perustekniikat: Eteenpäin melonta, peruuttaminen ja kajakin ohjaaminen
  • Melontaturvallisuus, vesiliikenne, olosuhteet ja toimiminen kaatumistilanteessa
  • Kajakit, kanootit ja melontavarusteet
  • Melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet
  • Ympäristötietous

Kurssin aikana pääset tutustumaan kajakkiin sekä muihin melontavälineisiin. Pääset vesille kokeilemaan, miten melotaan eteenpäin ja taaksepäin ja miten käännytään. Harjoitteleminen tapahtuu rannan tuntumassa kokeneiden ohjaajien avustuksella. Kurssin aikana opetellaan yleensä myös kaatumistilanteessa toimimista. Luvassa on siis uimista ja kannattaakin ottaa vaihtovaatteet mukaan.

Melontatekniikkaa harjoitellaan sekä maissa että vesillä. Saat huomata, että melonta on paljon monipuolisempaa ja sisältää paljon enemmän erilaisia tekniikoita, kun olet ehkä luullut. Kurssiin kuuluu yleensä myös muutaman kilometrin eväsretki, jonka aikana tutustutaan lähivesiin. Eväät ja vaihtovaatteet kulkevat mukana.

Kaatuminen jännittää

Kajakin kaatuminen jännittää monia ja kaatumisharjoitus voi pelottaa. Kajakki voi tuntua alussa kiikkerältä.  Kiikkeryyteen kuitenkin tottuu nopeasti ja tasapaino kehittyy meloessa. Kaatumistilanteen harjoitteleminen on välttämätön osa melontaturvallisuutta ja alkujännitys vaihtuu harjoitellessa yleensä innostukseksi.

Varaa paikka kurssilla klikkaamalla haluamaasi Meloja 1 -kurssin linkkiä ja siirryt Suomisport palveluun. Kirjaudu Suomisportiin mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia. Kesän 2023 kurssit tulevat myyntiin keväällä 2023.


Tukenasi on koko kurssin ajan kokeneita ohjaajia.

https://youtu.be/6tyoF2R1zZk